
Praznična atmosfera nije potpuna bez mirisa kuvanog vina u kojem mnogi od nas uživaju tokom zimskih dana. Osim toga, kuvanje vina koje provodimo družeći sa sa prijateljima i porodicom predstavlja još jedan lijep način da se zabavimo. Danas vam donosimo jedan jednostavan recept za kuvano vino koje će oduševiti baš svako nepce.
Sastojci:
- 1 l vina
- 1 šolja šećera
- 1 šolja vode
- 2 štapića cimeta
- 2 karanfilića
- 1 narandža isječena na kriške
- 1 limun isječen na kriške
Priprema:
Za početak, sipajte vino, šećer, vodu, cimet i karanfilić u šerpu i stavite da se zagrije na srednjoj temperaturi. Kada vino proključa, smanjite vatru i kuvajte još 15 minuta. Dodajte kriške narandže i limuna i kuvajte još 5 minuta. Sklonite šerpu sa vatre i ostavite na kratko da se prohladi, pa procijedite da biste uklonili sve komadiće voća i začina. Nakon toga sipajte vino u šoljice sa začinima i kriškama svježe narandže a zatim se prepustite uživanju!