
Sastojci:
- 1 veća tikvica
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 mrkve
- Začin od suhog povrća
- 1 kašika brašna
- Šolja mlijeka
- Maslinovo ulje
- bosiljak
Priprema:
Crni luk sitno isjeckajte i dinstajte na ulju dok ne dobije zlatnu boju. Mrkvu i tikvicu operite i isjeckajte na kockice te ih dodajte izdinstanom luku.
Dodajte vodu kako bi povrće omekšalo. Nakon toga, dodajte pola čaše mlijeka i začinite po ukusu. Ispasirajte čorbu štapnim mikserom i ukoliko nije dovoljno gusto dodajte vodenu zapršku (dvije do tri kašičice brašna razmutite u pola čaše vode), promješajte i poslije nekoliko minuta isključite.
Po želji možete dodati limun i ukrasiti listićima bosiljka ili peršuna.
Prijatno!
Savjet majstora:
Za potpuniji obrok, kombinujte vašu čorbu sa brusketima!